fredag den 22. februar 2013

Ægte dansk og dødlækkert


Til hverdag spiser Line og jeg hvidt brød til morgenmad, middagsmad og alt efter, hvad vi finder på at lave til aftensmad, kan der også lige snige sig lidt hvidt brød ned der. I Danmark har jeg vist aldrig prøvet at spise så meget hvidt brød i løbet af en dag. Men det er altså, det vi har her.

En lækker måde at tilberede lyst brød til aftensmaden.
Her: Oven i købet med  kød!
Mange ville nok mene det er usundt. Især når jeg fortæller at vi som pålæg kun har jordbærmarmelade og sukker og nogle gange laver vi æg til eller spiser den leende ko, banan eller avokado, hvis vi har det hjemme. Der er altså ikke så mange muligheder her, som i et dansk supermarked.

Det er så her vi prøver at være lidt kreative (om ikke andet så for vores egen samvittigheds skyld), for når vi laver brød, finder vi altid nogle rester eller lignede at putte i. Det kan være ris, couscous, pasta, aubergine, squash, løg, gulerødder, den leende ko eller hvad, der lige trænger til at blive spist, FOR MAN SMIDER IKKE MAD UD I AFRIKA! Her kan det lige nævnes at bønner i tomatsovs IKKE kan anbefales at putte i brød!

Brød med bønner i tomatsovs. Det smager IKKE godt!

I søndags var det vores fjerde søndag her i Garoua, og det bestemte vi os for at fejre med dansk mad. Til morgenmad spiste vi nemlig havregrød af den ene pose havregryn, vi har med hjemmefra. Virkelig godt! Men skal der være fest, så lad der være fest. Derfor bestemte vi os for som månedens højdepunkt at bage den første af de tre pakker rugbrødsblanding, som vi har med herned. Så vi dansk rugbrød til aftensmad sammen med æg og tomatskiver i ovnen (vi havde ikke lige andet hjemme). Er det ikke, hvad man kalder ægte dansk og dødlækkert! Det var det i hvert fald for os :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar